Wandeltochten Fethiye & omgeving

Er zijn verschillende wandeltochten in Fethiye en omgeving te lopen. Het dorp Kayaköy is een zeer mooie uitvalsbasis voor diverse mooie wandelingen met een prachtige uitzichten op de zee. Maar ook meer landinwaards zijn mooie wandelpaden die u leiden door de groene heuvels en door eeuwenoude bossen.

Wandelen naar Cold Water Bay

Niet alleen om te wandelen, maar ook voor een duik in de zee, kunt u de bewegwijzerde route naar Cold Water Bay (Soğuksu Bay) nemen, net ten zuiden van de Kayaköy. Hoewel het niet veel meer dan een baai met een vrij korte strook kiezelstrand is, is het de dichtstbijzijnde toegang vn Kayaköy tot de zee.
Het restaurant met stoofpot op het menu net achter het strand kan ook de moeite waard zijn.
De MARKERINGEN op deze route zijn rode stippen. Er zijn geen wegwijzers, maar de rode punten zijn om de paar meter geplaatst, dus het is onmogelijk om te verdwalen.

De route start vanaf de voorzijde bij de onderste kerk en gaat heuvel opwaarts naar de top.
Zodra u op de top bent van Kayaköy, in de buurt van de heuvel, zijn er twee routes: een die leidt naar de kapel, de andere daalt richting (nu zichtbaar) de zee. Beide paden zijn gemarkeerd met dezelfde rode stippen dus LET GOED OP.

De route begint af te lopen over vulkanische uitziende, ietwat gladde ondergrond en tussen enorme vulkanische bruine rotsen. Na het passeren van een vlakke ondergrond met een aantal struiken hier en daar, begint het pad aflopend naar de zee.
Een mooi kleine baai, waar het zeer koude water afkomstig uit een bron zich mengt met het warme zeewater. Vanuit de baai is de enige mogelijke om terug te keren, dezelfde wandeling terug naar Kayaköy. De route duurt ongeveer 1,5 uur.

Lycian Way

De Lycian Way is voor de zeer ervaren wandelaars en de eerste etappe begint in de buurt van Ovacik/Kayaköy en gaat naar Faralya. Deze route duurt ongeveer 5,5 uur.

Het beste is om zo vroeg mogelijk de dolmus naar Faralya te nemen en terug te lopen naar Ovacik. Er zijn meer mogelijkheden om van het uitzicht te genieten en het is een beetje makkelijker. U zult genieten van het lokale boerenleven. Iedere maand heeft zijn eigen charme, altijd met prachtige bloemen, groene bomen en vogels zoals hbijeneters, spechten en gierzwaluwen. Een elk jaar terugkerend ooievaarskoppel in het dorp en als je geluk hebt kun je een adelaar spotten. U kunt informatie over een aantal wandelingen in Ölüdeniz zelf vinden, de lokale bevolking zal u graag de weg wijzen.